18 Ekim 2010 Pazartesi

"Galibiyet Sevinci 24 Saat Yaşanmalı"

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, Konyaspor galibiyetinin sevincinin en fazla 24 saat yaşanması gerektiğini belirterek, haftaya oynayacağımız Galatasaray maçının önemine dikkat çekti.Kocaman,"Galatasaray ne durumda olursa olsun, Galatasaray genç takımıyla da gelse bunlar derbi maçlardır" dedi.

Konyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklama yapan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, "Maç öncesi açıkçası çok zorlu bir maç olacağı görülüyordu. Lige verilen ara öncesinde iyi oyun oynuyorduk. Bundan sonra lige nasıl başlayacağımız önemliydi.Tabii rakip açısından da bu durum önemliydi, bizim maçımızda çıkış istiyorlardı. Maçta sertlik derecesinin yüksek olmasını da bekliyorduk ve öyle oldu. Maça istekli başladık. Konyaspor da bize cevap vermeye başladı. Biz daha sonra kontrolü aldık, gol attık ve bu da iştahı artıracak derken gol yedik. Ama devreyi iyi skorla bitirdik. Şuan daha iyiye gittiğimizi söylemek yanlış olmaz. Ancak Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve bu maçını da sayarsak topun bizde kalma süresi ile ilgili biraz daha iyi olmamız gerekiyor. Ancak zor bir deplasmandan 3 puan alarak rakiplerin de puan kaybettiği haftada iyi bir sonuç elde ettik" dedi.

Haftaya Galatasaray ile oynayacağımız derbi maçını da değerlendiren Aykut Kocaman, "Oyuncu arkadaşlarıma da maçtan önce söyledim. Galatasaray bizim ezeli rakibimiz ve 100 yıldır karşılıklı oynadığımız en ciddi rakibimiz. Galatasaray ne durumda olursa olsun, Galatasaray genç takımıyla da gelse bunlar derbi maçlardır. Şimdi Konya’yı yendik ve bunun sevincini 24 saat yaşamak istiyoruz. Ancak kimse sanmasın ki Galatasaray’ın şuan ki durumdan ötürü kolay bir maç olacak.Tam tersi, rakibimiz şuan ki durumunu terse çevirmek için bu maçı fırsat olarak görecektir. Umarım bizim takımımız da bunun farkına vararak böyle bir futbol oynar’’ diye konuştu.

Özer’in sakatlanlıına da değinen Aykut Kocaman, "Özer’in sakatlanması oyun planlarından öte sağlığı açısından önemli. Her zaman söylüyorum sporcu sağlığı daha önemli. Sakatlığı sıkıntılı görünüyor ama net de bir şey yok, umarım yanılırız’’ şeklinde konuştu

Hiç yorum yok: