22 Şubat 2011 Salı

’’Hata yaptık demekle bu iş bitmez’’

’’Hata yaptık demekle bu iş bitmez’’
22 Şubat 2011 Salı


Caferağa Spor Salonu’nda oynanan Spartak Moskova maçının ardından basına açıklamalarda bulunan Başkanımız Aziz Yıldırım, Taurasi olayı nedeniyle DHacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi ve Basketbol Federasyonu’nu eleştirdikten sonra sorumluluların bir an önce karar vermesi gerektiğini belirterek, ’’Hata yaptık demekle bu iş bitmez’’ dedi.

Sporun içinde her türlü sonucun alınabileceğini söyleyen Başkanımız Aziz Yıldırım, ’’İlk yarı öne geçtik ama sonra maçı kaybettik. Sporun içinde hepsi olabiliyor. Ama esas nokta buralara gelirken sezon başında, Fenerbahçe Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı Avrupa şampiyonluğu için yola çıktı. Ama sağolsun Hacettepe Üniversitesi’nin doping merkeziyle federasyon el ele, belki de ilk defa Türkiye’ye gelecek bayanlar Avrupa Ligi şampiyonluğunu engellediler.  Önce teşhis koydular kanser, 3 ay sonra dediler ki ’sen kanser değilsin’ diye. Zaten o ara hasta öldü.’’ ifadelerini kullandı.

Başkanımız Aziz Yıldırım sorumluların bu hafta içinde bir karar vermeleri gerektiğini belirterek, ’’O istifa etsin, bu bilmem ne, bunların hepsi doğal. Bunları istemek de hakkımız tabi ki. Bu sorumlular bu hafta içinde artık bir karar versinler ne yapacaklarına. Doping merkezi mi kapanacak. Yani biz hata yaptık üzgünüz ile bu işler olmaz bunun bir bedeli var. Maddi bedeli var, şusu var busu var. Manevi değeri var. İnsanlar üzülüyorlar, insanlar bu takımın peşinde mücadele ediyorlar. Tribünlerde harçlıklarından paralar artırarak maçlara gidiyorlar bilet alıyorlar, takıma destek vermek için. Şimdi bunların hepsini unutacağız. Ya hata yaptım kusura bakma. Böyle bir şey olamaz. Kabul etmiyorum bunu da. Buradan, hem doping merkezi kapansın...Hacattepe ne alıyorsa üstüne alsın. Yani öyle Hacettepe’yi lekelemek anlamında konuşmuyorum ama bir bilim yerinin verdiği bu kararla bizim şampiyonluğumuz engelleniyor. Ben bunu geçen gün söyledim. Zaten biliyorduk, bu sonucu. Çünkü biz ona göre bir takım kurmuştuk’’ diye konuştu.

Bu şekilde Türkiye’deki şampiyonluğu da kabul edebileceklerini savunan Aziz Yıldırım, ’’İkinci adres federasyondur. Artık federasyon da bıraksın gezmeyi tozmayı otursun karar versin’’ dedi.


İki oyuncularının gittiğini (Taurasi ve Taylor) hatırlatan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:
’’Bunlardan dolayı Türkiye’de biz şampiyonluğu da bu şekil olursa kaybedeceğiz onu da söyleyeyim. Bunun sebebi federasyondur. Biz yabancı oyuncuyu getiriyoruz, dopingli diyorsunuz gönderiyoruz çocuğu onun yerine oyuncu alamıyoruz. Geziyorlar, Amerikalarda seyahatlerde. Federasyon aklını başına alsın hemen yarın karar versin. Biz bu oyuncuları getirirsek oynatabilecek miyiz? Oynatamayacak mıyız? Kamuoyuna çıksın anlatsınlar. Bunu kamuoyuna söylesinler bir sorumluluk alsınlar üstlerine. Gezmeyle tozmayla kapanmayla olmaz bu işler. Sonra hesap sorarım.  Ayıp yani. Bugün bu takımın hem Avrupa’da hem de ben iddia ediyorum bakın bu şekilde giderse Türkiye Ligi’ni de kaybettirecekler bize. Çünkü  oynanan ve görünen hadise bu yani. Herkesi aklını başına çağırıyorum. Federasyon bir karar versin. Desin ki, iki oyuncunuz gitti, onlar gelsinler oynatabilirsin diye açıklama yapsınlar, bekliyoruz bunu veya oynatamazsınız bu böyle kapanacak diyecekler. Biz de ona göre Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yolumuzu çizeceğiz, yönetim olarak kararımızı alacağız uygulama yapacağız. Bu gece acı bir gecedir. Federasyon bu utançla yaşayacaksa mesele yok zaten. Aynı şekilde doping merkezi de. Yapılan çok ayıptır’’

Hiç yorum yok: