16 Şubat 2011 Çarşamba

İlerde Diana Taurasi gibi yıldızlar Nasıl Gelecek.!!

"İleride yansımaları olacak"
16 Şubat 2011 Çarşamba





Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın ABD’li eski oyuncusu Diana Taurasi’ye, dopingli madde kullandığı gerekçesiyle verilen tedbir kararının kaldırıldığını açıklaması ve Diana Taurasi’nin doping yapmadığının anlaşılması üzerine Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu FBTV’de Fatih Demirkol’un sorularını yanıtladı.

Mühümsenmeyecek bir hata değil

Mosturoğlu, ortaya çıkan bu durumla ilgili olarak şunları söyledi: "Biz bu sonuca hiç inanmamıştık. 1 aydır bu durumun peşindeydik ve böyle de sonuçlanacağına emindik. Yanlışlık ortaya çıktı. Bu basit bir hata değil. Bu hata öyle özürle ya da ’pardon’ diyerek geçiştirilecek bir olay değil. Şu anda Zalgiris Kaunas maçı için Litvanya’dayız. İstanbul’a döndüğümüzde, Cuma günü konuyla ilgili geniş bir basın açıklaması yapacağız. Biz sonucun böyle olduğunu biliyorduk  ama tabii hem Kulübümüzün hem de sporcumuzun kamuoyu önünde aklanması bizi son derece memnun etti. Bu hata da özürle basitçe pardon denilerek geçiştirilecek, mühimsenmeyecek bir hata değil. Biz çok önemsiyoruz ve bunun sonuçları olacak diyoruz."
Parayla ölçülecek tazminatı yok
 
Zararın telafi edilmesi ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine Mosturoğlu, "Maddi zarar boyutu bir tarafa, manevi kayıplarımız çok önemli. Bu sadece Fenerbahçe için değil Türk basketbolu için yaratılmış bir zarar. Bundan sonra Türkiye’ye gelecek yabancı oyuncuların doping uygulamalarına bakış açısı bizim kendi oyuncularımızın doping merkezi ve Basketbol Federasyonu’na olan güveni bu kararla yeniden gözden geçirilecek. Bu basketbol için ortaya çıkan manevi zararlar. Fenerbahçe için ortaya çıkan zararlar ise; Kulübümüzün adının dopingle anılıyor olması, bunun hesabının verememek bizi çok üzdü. Dopingli sporcunun kulüp adına yarışması iddiası 100 yıllık tarihi olan bir kulübe en ağır suçlama. Bu açılardan baktığınızda bunun parayla ölçülebilecek tazminatı yok. Bunun hukuki sorumluluğu olacaktır ve bu hukuki sorumluluğu olan kişiler de tahmin ediyorum gerekeni yapacaktır" diye konuşutu.

Güvensizlik artacak

Penny Taylor’un numunesinin Almanya’ya gönderilmesi nedeniyle Fenerbahçe’nin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Mosturoğlu, "Maalesef Penny de bu süreç içerisinde kaybettiğimiz değerlerden bir tanesi ve kaybetme sebebimiz de bu doping olayları ile ilgili. Köln’ü tercih etmesi Türkiye’deki doping merkezine güvenmemesi bu süreç içerisinde kendisiyle paylaştığımız duygulardı. Bu açılardan değerlendirildiğinde şu an sezon içinde yaşanan bu güvensizliğin, yeni transfer sezonunda daha da büyüyerek olumsuz etkileriyle birlikte Türk basketboluna yansıyacağını düşünüyorum. Üzüntü verici. Düşünün 5 kişi ile oynanan bir müsabaka türünde 2 önemli silahınız böyle bir hata yüzünden sizden kopuyor. Sportif performansa ve başarıya yansımasını değerlendirmesini yapmak lazım. Dediğim gibi Cuma günü, Türkiye’ye döndüğümüzde basın toplantısı yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok: