10 Nisan 2011 Pazar

Aykut Hoca: “Çok önemli bir 3 puan”

“Çok önemli bir 3 puan”
09 Nisan 2011 Cumartesi





Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, Bursaspor beraberliğinin ardından zor bir deplasmandan çok önemli bir üç puanla ayrıldıklarını söyledi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, "Eskişehirspor son haftalarda kendi sahasında çok iyi sonuçlar alan, kuvvetli, diri bir ekip. Biz ise geçen hafta, 10 hafta süreyle biriktirerek gelip, bir berberlikle liderliği elimizden kaçırdık. Bu hafta tekrar yarışa başlamak ve güçlü başlamak için elimizde bir fırsat vardı. Bir yandan da güçlü bir Eskişehirspor vardı karşımızda. Oyun başında şık organize bir gol buldular. Sonrasında oyunu kontrol altına aldık, golleri de arka arkaya bulunca maçı kendi tarafımıza çektik. Farkı artırma şansı da yakaladık, ancak olmadı. İkinci yarıda üzerimize geleceklerinin göstergesi önemliydi. Buna göstereceğimiz reaksiyon önemliydi ve belliydi. Zaman zaman topa sahip olarak,  bunu başardık, ancak zaman zaman da rakibin skoru eşitleme çabaları oyunu onlara doğru götürdü. Ancak 3. golle birlikte her şey kontrolümüze girdi. Bu dönem için en geçerli sözlerden biri bu sanırım; artık 3 puan zamanı. Çok önemli bir 3 puan kazandık. Önümüzdeki haftalarda umarım 3 puan serisini sürdürürüz" dedi.

Caner’in sol açıkta oynatılması ile ilgili soru üzerine Aykut Kocaman, "Caner’in sol önde oynaması ayırt edici bir etken miydi bilmiyorum ama maçtan önce bir çok şey düşünüyorsunuz, rakipler inceleniyor ve bir karar veriyor. Bazen tutuyor, bazen tutmuyor bunlar. En önemli senaryo oyun içerisindeki senaryo. Bunu bir yana not etmek lazım, çok önemli bir faktör bu. Bugün oyun içinde bazı şeyler tuttu. Biraz daha yüklenmek istediğimiz taraf o kanattı. Başarıyla mücadele etti Caner de. Golle süslemesi de işin sadece kreması" ifadelerini kullandı.

Takımın maç sonu sevinç yumağı haline gelmesi hakkında da konuşan Aykut Kocaman; "Defalarca dile getirdik. Özellikle ligin ikinci yarısında başarılı sonuçların altında yatan en önemli etkenlerden biri oyuncular arasındaki artan dayanışma duygusu. Umarım bunu sürdürürüz" dedi.

Kocaman Galatasaray – Trabzonspor maçı hakkında ise "Bizim şuanda yapacağımız tek şey, oturup maçı izlemek" ifadesini kullandı.

Basın Toplantısı

Aykut Kocaman basın toplantısında ise yaptığı açıklmada,  Eskişehirspor’un özellikle kendi sahasında son dönemde en başarılı takımlardan birisi olduğunu belirterek, karşılarında sağlam ve organize bir Eskişehirspor gördüklerini belirtti.

Eskişehirspor’un istekli halinin maça damgasını vurduğunu ifade eden Kocaman, sözlerine şöyle devam etti:

’’Eskişehirspor, organize bir gol attı. Doğrusunu söylemek gerekirse yediğimiz gol bizi kendimize getirdi. Oyuna biraz daha kontrollü başlamıştık. Yediğimiz golün ardından hemen golü bulmamız tekrar maça daha ciddi ve istekli bağlanmamıza neden oldu. Arkasından ikinci golü bulduk. İlk yarıda öne geçmeyi başardık. İkinci yarıda temel düşüncemiz bir tarafıyla oyunu tutmak bir tarafıyla da farkı artırmak oldu. Maçın ikinci yarısında kontrataklarla pozisyon bulmaya çalıştık. Batuhan’ın direkten dönen topu, maçtaki şanslarımızdan bir tanesi oldu. Seyir açısından güzel bir karşılaşma oldu. Bizim için esas olan 3 puan almak. Kalan 6 maçı kazanmak en büyük amacımız. Umarım başarırız.’’

Aykut Kocaman, son haftalarda takımda farklı oyuncuların görev almasının sorulması üzerine de ’’Oyuncu seçimimizi etkileyen şeyler var. Hafta içi yapılan antrenmanlar, futbolcuların form grafikleri. Bunlar bir nevi gösterge olabiliyor. Bununla beraber yabancı oyuncu kısıtlaması... Varolan yönetmelikler, oyuncu planlarımızda zaman zaman sıkıntı çekmemizde öne çıkan etkenlerden biri oluyor’’ diye konuştu.

Hiç yorum yok: