17 Nisan 2011 Pazar

Kraliçelerimiz üst üste 6. kez şampiyon


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, final serisinde Galatasaray Medical Park’ı 3-1 mağlup ederek, toplamda 9, üst üste de 6. kez şampiyon oldu.

Caferağa Spor Salonu’nda oynanan final serisinin dördüncü maçında, normal süresi 75-75 biten karşılaşmayı 91-86 önde tamamlayan Takımımız seride durumu 3-1 getirerek, 2010-2011 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.  Karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz ve bir çok sporcumuz da izledi.

Başkanımız, yöneticilerimiz, oyuncularımız, teknik heyetimiz ve taraftarlarımız, maç sonunda büyük sevinç yaşadı.  Sahada sarmaş dolaş olan oyuncularımız, taraftarlarla birlikte tezahürat yaparak, şampiyonluğu kutladı.

Daha sonra başlarına taç takan oyuncularımız, Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizin bulunduğu protokol tribününe giderek, yöneticilerimizle tokalaştılar.

TKBL’de üst üste 6, toplamda 9. şampiyonluğuna ulaşan kraliçelerimize kupasını, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat verdi.

Mücadelede ilk sayılarını Matovic’in asistinde Birsel ile bulan Fenerbahçemiz, üçüncü dakikaya girilirken de Angel Mc Coughty ile eşitliği yakaladı (4-4). Temponun düştüğü bu dakikalarda özellikle Angel ile hücumları iyi değerlendirenTakımımız, 7.dakikada 12-8 öne geçti. Seimone Augustus ve Sylvia Fowles ikilisiyle pota altını kullanan konuk ekip, Tamika Catchings’in de üç sayı isabetiyle durumu 17-15’e getirdi. Son bölümde Nevriye Yılmaz ile hücumları iyi organize eden Fenerbahçemiz, ilk periyotu  Birsel Vardarlı’nın basketiyle 25-21 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı. Hana Horakova ile serbest atışları değerlendiren Takımız karşısında Galatasaray Medical Park, Doneeka Hodges ile dört sayı birden buldu. Nevriye Yılmaz’ın kenarda olduğu bölümde Nevlin ve Matovic ikilisiyle boyalı alandan skor üreten Fenerbahçe, 15.dakikada farkı beş sayıya çıkarttı ve konuk ekip mola aldı (30-25). Ara sonrasında Tamika Catchings ile serbest atış çizgisinden bir isabet bulan Sarı Kırmızılılar, Bahar Çağlar’ın da turnikesiyle durumu 32-28 yaptı. Ancak Nevriye Yılmaz ile Ivana Matovic’in pota altından ürettiği sayılarla Fenerbahçemiz farkı 8 sayıya çıkarttı ve Sarı Kırmızılılar yeniden mola aldı (36-28). Fenerbahçemiz, karşılaşmanın ilk yarısını da 40-33 önde tamamlayarak soyunma odasına üstün gitti.

Seimone Augustus ile Angel Mc Coughtry ikilisinin sayılarıyla üçüncü periyotun ilk dakikası geçildi. İki takımın da pota altına top indirerek hücum ettikleri bu bölümde Sylvia Fowles’ın beş sayısı ve Seimone Augustus’un da üç sayı isabetiyle Galatasaray Medical Park farkı bir sayıya indirdi (48-47). Mola alan Fenerbahçemiz, Ivana Matovic’in orta mesafeden bulduğu isabet ve Angel Mc Coughtry’nin de turnikesiyle 28.dakikaya 52-49 üstün girdi. Hodges’un top kaybı sonrasında Nevin Nevlin ile son saniyede turnike basket bulan Takımımız, periyotu da 55-51 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotuna Nevin Nevlin’in basketiyle başlayan Takımımız karşısında Sarı Kırmızılılar Seimone Augustus ile sayı buldu. Temponun yükseldiği bu bölümde Tamika Catchings’in serbest atışları ve Işıl Alben’in de üç sayı isabetiyle 33.dakikada skora denge geldi (59-59). Fenerbahçemiz de Angel Mc Coughtry, bu bölümde beş sayı birden üreterek skoru 64-59’a taşıdı. Hana Horakova’nın üç sayı isabeti ve Nevriye Yılmaz’ın da boyalı alandan ürettiği sayılarla Takımımız 37.dakikaya 69-66 üstün girdi. Mola alan Galatarasay Medical Park ara sonrasında Gülşah Gümüşay ile serbest atışları değerlendirdi. Hana Horakova’nın turnikesi sonrasında tam saha baskılı savunma yapan Sarı Kırmızılılar, Seimone Augustus’un üç sayı isabeti ve bir hücum sonrasında da bulduğu turnike ile durumu 73-73’e getirdi. Mola sonrasında Seimone Augustus ile orta mesafeden basket bulan Sarı Kırmızılılar karşısında Hana Horakova’nın serbest atışlarıyla normal süre 75-75 eşitlikle tamamlandı.

Nevriye ile uzatma dakikalarının ilk sayısını serbest atış çizgisinden bulan Fenerbahçemiz karşısında Tuğba Palazoğlu ve Tamika Catchings’in basketleriyle Sarı Kırmızılılar skoru 76-79’a getirdi. Angel Mc Coughtry ve Ivana Matovic ile serbest atışları değerlendiren Takımımız, bitime iki dakika kala skorda dengeyi yakaladı (81-81). Tuğba Palazoğlu’nun üç sayılık basketiyle son dakikaya 83-86 üstün giren Galatasaray Medical Park karşısında Hana Horakova ve Ivana Matovic ile serbest atışları değerlendirenTakımımız, 28 saniye kala 87-86 öne geçti. Son bölümde Horakova’nın kaptığı top ve Angel Mc Coughtry’nin de turnikesiyle Fenerbahçemiz karşılaşmadan 91-86 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu
HAKEMLER: Murat Biricik,Serkan Emlek, Uğur Özen

FENERBAHÇE (91): Anete Jekabsone 2 (1 asist), Hana Horakova 15 (1 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 7 (2 ribaund- 5 asist), Şaziye İvegin, Nevriye Yılmaz 11 (6 ribaund- 2 asist), Ivana Matovic 16 (5 ribaund- 4 asist), Nevin Nevlin 6 (3 ribaund), Angel Mc Coughtry 34 (4 ribaund- 4 asist)
GALATASARAY MEDİCAL PARK (86): Tuğba Palazoğlu 5 (1 ribaund), Doneeka Hodges 6 (2 ribaund- 1 asist), Bahar Çağlar 4 (1 ribaund), Işıl Alben 7 (2 ribaund- 4 asist), Gülşah Gümüşay 6 (1 ribaund), Tamika Catchings 14 (4 ribaund- 2 asist), Seimone Augustus 31 (5 ribaund- 2 asist), Syliva Fowles 13 (12 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 25-21
2.PERİYOT: 15-12
3.PERİYOT: 15-18
4.PERİYOT: 20-24
UZATMA: 16-11









































































.









 

Hiç yorum yok: