1 Mayıs 2011 Pazar

Fenerbahçe 2-0 İ.B.Belediye.


Spor Toto Süper Lig 31.hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediye`si ile karşılaştı. Takımımız mücadeleden 2. dk. Stoch ve 45. dk. Alex`in attığı gollerle 2-0 galip ayrılarak puanını 73`e yükseltip liderliğini devam ettirdi.

Takımımız ilk yarıda bulduğu gollerle, maçta üç puana rahat ulaşırken, Slovak futbolcumuz Miroslav Stoch attığı golün yanı sıra gösterdiği üst düzey performansla da alkış topladı.

Fenerbahçemiz bu galibiyetin ardından puanını 73`e yükseltti ve Spor Toto Süper Lig`de liderliğini sürdürdü. Şampiyonluk yolunda yürüyen takımımız önümüzdeki hafta Kardemir Karabükspor deplasmanına konuk olacak.

Stoch ilk 11`de..

Fenerbahçemiz`de teknik direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig`de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptıkları mücadelede 5 hafta sonra Stoch`a ilk 11`de şans verdi.

Ligde geçen hafta deplasmanda Bucaspor karşısında 3-1 geriye düştüğü maçı 5-3 kazanmasını bilen kadromuzda tek değişiklik yapan Aykut Kocaman, orta alanın solunda görev yapan Caner`in yerine Stoch`u sahaya sürdü.

En son 25. haftadaki Konyaspor maçında ilk 11`de yer alan Stoch, ikinci yarıda oyuna dahil olduğu son iki haftada ortaya koyduğu performansla teknik direktör Kocmaman`ın gözüne girerek, 5 haftalık bir sürenin ardından ilk 11`de yer buldu.

Niang ve Dia ilk 18`de yok..

Takımımızda sakatlıkları bulunan Niang ve Dia, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kadrosunda yer almadı.

Son iki gündür takımdan ayrı çalışmalar yapmaya başlayan iki futbolcu, 18 kişilik kadroya alınmadı.

Niang ve Dia`nın yanı sıra Bilica, İlhan ve Özer maç kadrosunda bulunmadı.

Erken gelen gol..

Fenerbahçemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında maça her zaman olduğu gibi yine istekli ve arzulu başladı. Santrayle birlikte rakip kaleye yüklenmeye başalayan Fenerbahçemiz aradaığı golü 2. dakikada buldu. Kaptanımız Alex`in kullandığı serbest vuruşta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor`un kalecisi Oğuzhan yumruklayarak topu uzaklaştırdı. Meşin yuvarlak Yobo`nun önünde kaldı. Nijeryalı savunma oyuncumuz önünde kalan top sonrasıonda pasını Stoch`a verdi. Slovak futbolcumuz ceza sahası dışından önünü boşalatarak şutunu çekti ve meşin yuvarlağı filelere göndererek Fenerbahçemizi 1-0 öne geçirdi.

71 dakika sahada kalan Slovak futbolcumuz İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısısında attığı golün yanı sıra gösterdiği üst düzey performansla da taraftarımızın taktirini topladı.

Baskımız devam etti..

Rahat bir galibiyet almak isteyen Fenerbahçemiz golden sonra da akın akın İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalesine yüklendi. Dakikalar 10`u gösterdiğinde Alex`ile başlayan atağımızda Andre Santos topla birlikte ceza sahasına girdi. Santos pasını kaptanımız Alex`e verdi. Alex`in kale önünde vuruşu ise yandan dışarı gitti.

Semih çok fırsat kaçırdı..

İkinci golü bulmak için saldıran takımımız, Semih Şentürk iel girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarının 27. dakikasında ceza sahasında aldığı topla birlikte gole giden Semih, karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Oğuzhan`a takıldı. İki dakika sonra Andre Santos`un pasıyla yine kaleci Oğuzhan ile karşı karşıya kalan golcümüz top çapraza açılınca istediği gibi vuramadı ve yine Oğuzhan`a takıldı.

Alex yine golünü attı..

Kaçan goller sonrasında karşılaşmanın ilk yarı bir farklı üstünlüğümüzle sona erecek derken sahneye yine kaptanımız Alex de Souza çıktı. Maçın 45. dakikasında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Ön direkte iyi yükselen kaptanımız Alex kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Fenerbahçemiz bu golloe soyunma odasına 2-0`lık üstünlükle gitti.

İkinci yarı tempo yükselmedi..

İkinci yarı rahat bir tempoda maçı götüren Fenerbahçemiz, oyunun kontrolünü elinden bırakmadı. Galibiyet için ilk yarıda büyük avantaj sağlayan takımımız, ikinci yarıda tempo arttırmadı. Tempoyu pek fazla arttırmasak da zaman zaman ciddi gol pozisyonları ürettik. Özellikle Semih Şentürk girdiği net fırsatlarda şanssız anlar yaşadı.

Güiza tezahüratlarla girdi..

Farkın açılmasını isteyen teknik direktörümüz Aykut Kocaman üçüncü gol gelmeyince oyuncu değişikliğine gitti. Maçın 71. dakikasında Kocaman, geçtiğimiz hafta Bucaspor deplasmanında kritik bir gol atan İspanyol futbolcumuz Guiza ve Caner`i oyuna dahil etti. Guiza ve caner oyuna girerken, Semih ile maçın en etkili isimlerinden olan Stoch kenara geldi.

Maçın geri kalan bölümünde Guiza ile birlikte pozisyonlar ürettik ancak bu pozisyonlarda aradığımız üçüncü golü bulamadık. İspanyol futbolcumuz taraftarımızın önünde gol atabilmek adına elinden gleeni yaptı. Son düdük çaldığında ise Fenerbahçemiz iki golle üç puanı alarak şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdü.

01.05.2011

Hiç yorum yok: