9 Mayıs 2011 Pazartesi

KDÇ Karabükspor : 0 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 32.hafta maçı)

KDÇ Karabükspor : 0 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 32.hafta maçı)



Sezonun son 2 haftasına girildiği şu günlerde, Fenerbahçe'nin en büyük rakibi stres..

Bu akşam, Karabük'te bu stres kendisini çok net bir şekilde ortaya koydu..

2 hafta önce Buca deplasmanında ortaya konan futbolun bir benzeri tekrarlandı ilk yarı itibariyle..

Andre Santos ve Stoch'un tanınmayacak kadar kötü durumda olmaları, orta sahada Emre'nin varlığı ile yokluğunun belli olmaması, haftalar sonra takıma dönen Selçuk'un bütün iyiniyetine rağmen yetersiz kalışı, yine haftalar sonra takıma dönen Niang'ın sakatlığının etkisinden kurtulamaması, Alex'in istenilen topları alamaması ve hücum bölgesinde etkili olamayışı, ilk yarı itibariyle Fenerbahçe'nin eksileriydi..

Bütün bu handikaplara rağmen mücadelenin en üst noktaya ulaştığı dönemlerde, Fenerbahçe ciddi tehlikeler de hem yaşadı, hem yaşattı..

Karabükspor'un oyunu kendi alanında kabul edip hızlı ataklarla Fenerbahçe kalesine etkili geldikleri anlarda, Fenerbahçe defansı yerinde müdahalelerde bulundu.

Buca deplasmanında kötü gününde olan Yobo ve Lugano'nun, Karabük deplasmanında gününde olmaları, tehlikeli ataklarda etkili müdahaleleri, Fenerbahçe'nin rakibi karşısında oyunu skor anlamında tuttuğu bölümlerdi..

Gökhan Gönül'ün neredeyse tek başına mücadele verdiği maçın ilk yarısında, aylar sonra takıma dönen Selçuk Şahin, maç eksiği olmamasına rağmen yerinde müdahaleler ve oyunu ters kanatlara çeviren uzun toplarıyla Stoch'u defans arkasına çevirme düşüncelerini, Stoch'un zaman zaman rakibe takılması ve etkisiz hale gelmesi engelledi.

Maçın ikinci yarısında ise kaybedilecek birşeyi olmadığını gören ve bütün riskleri göze alan Fenerbahçe, orta saha oyuncularını daha fazla oyuna sokmasıyla nisbeten maçın ilk yarısına göre daha etkiliydi.

Özellikle Mehmet Topuz'un daha fazla ataklarda yön veren isim olması, orta sahada Selçuk ve Emre'nin yine eski günlerine dönen ve rakip eksilterek Alex'e yaklaşıp pas alışverişlerinde bulunmaları, Niang'ın özellikle maçın ikinci yarısında rakip defans içerisinde sürekli yer değiştirerek oynaması nedeniyle rakip defansın dengesini bozması, bozulan bu defans boşluğuna ise Alex'in girmesi, Fenerbahçe adına maçın çevrilmesi konusunda yapılan katkılardı.

Maçın 63.dakikası ise, Fenerbahçe adına maçın kazanıldığı dakikaydı belki de..

Evet, gol 66.dakikada geldi ancak, 63.dakikadaki kontra pozisyonda, Fenerbahçe defansı adeta uyurken, uyumayan tek isim vardı, o da Gökhan Gönül'dü.. Son haftalarda oldukça fazla gördüğümüz bu pozisyon, Fenerbahçe için kronik bir hale gelmiş durumda. Zira Gökhan Gönül'ün ters kademeye girerek adeta golü engellemesi, Gökhan Gönül'ün artısı ise, defans oyuncularının ise eksisi.. Geçen hafta da Saraçoğlu'ndaki İBB maçında, bu pozisyonun aynısı yaşandı ve yine ters kademeye giren Gökhan Gönül'dü..

Fenerbahçe'nin golünden sonra ise Alex santrofora geçerken, Niang'ın kanatlara deplase olarak oynaması, markajcılarını zor durumlara bıraktı. Niang'ın kanatlara açılmasıyla oynamasının ardından açılan defans derinliğine ise, orta sahadan driplinglerle gelen Emre, Selçuk, Baroni, Mehmet Topuz gibi isimler zamanında girdiler ancak son pas tercihlerinde yapılan hatalar, farkın açılmasına engeldi.

Hiç kuşkusuz ki ligin bu haftalarında iyi futbol beklemek gibi ütopik bir hayalimiz olamaz ve olmamalı..

3 puanın geçerli olduğu bu haftalarda, Fenerbahçe istediğini alırken, özellikle Karabük Stadı'nın bozuk zemini de mağlup etmeyi başardı..

Şimdi önümüzde 2 hafta kaldı ve nisbeten iş biraz daha kolaylaştı gibi..

Ancak, Türkiye Ligi'nin "kaypak" zemininde her an, herşey değişebilir ve son derece dikkatli olmak zorundadır Fenerbahçe..

Kadıköy'deki Ankaragücü maçının kayıpsız geçilmesi durumunda, Sivas deplasmanında atılacak şampiyonluk turu, umuyor ve diliyoruz ki, bizlerin Kadıköy'e bir kez daha, bu defa maç olmadan gitmesine neden olsun..

Bir paragraf ta Karabükspor taraftarına açacak olursak;

Fenerbahçe maçında yapmış oldukları "61.dakika şovu" ve Trabzonspor lehindeki tezahüratlarını, hangi adalet duygusu ile yaptıklarını merak etmekteyiz. Çünkü, 2 hafta sonra Fenerbahçe'nin Sivas'ta oynadığı saatlerde, belki de şampiyonluğu tayin edecek bir maç oynayacak Karabükspor. Fenerbahçe maçında böylesine bir tezahüratta bulunan taraftarın, 2 hafta sonraki maçta takımına nasıl katkı vereceğini de merak etmekteyiz..

Hakem Bülent Yıldırım ise, Selçuk Şahin ile Angelov arasındaki pozisyona Selçuk Şahin'ne kırmızı kart çıkarmazken, hatasını maçın ikinci yarısında Niang'a çalmadığı net penaltı ile telafi etti.

STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akın, Cem Satman

KARDEMİR KARABÜKSPOR: Tomiç, Cernat, Kerim, Deumi , Yasin Avcı, Seriç, İlhan Parlak , Muhammet, Hakan Söyler, Ragued, Angelov
YEDEKLER: Bülent, Birol, Hakan Özmert, Bülent Bal, Murat, Muhammet, Bülent Kocabey
TEKNİK DİREKTÖR: Yücel İldiz

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Selçuk, Emre, Mehmet Topuz , Stoch, Alex, Niang
YEDEKLER: Mert, Bekir, Baroni, Uğur, Caner, Semih, Güiza
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SARI KARTLAR: Deumi (Karabükspor) Stoch (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: